30 Dec 2011

diary pukal !


gila tamak kan nak wat entry pukal..bukan apa sok dah masuk new year so aku nak titipkan jugak kenangan di 2011 nie..untuk tatapan anak-anak nanti..hahaha b4 nie nak wat tapi malas gila nak taip.mlm nie ajin pelik sampai blog satu lagi pun aku update.xsedar diri lagi esok exam..ok lupakan sebentar..kita berehat dulu bersama zatie~~ hihi

27 Dec 2011

aku p kelas tutorial BKAL..MPP yang wat.start kol 9am until 12pm.bez la jugak n celik sikit pemikiran aku yang buta account ne..yang ajar pun student jugak..not bad la..mg gila kencang dia tue...wat kira-kira pakai congak-congak ja..klu aku siap ngan jari kaki ag aku angkat.ok itu tipu !
banyak input yang aku dapt ari tue..mg berbaloi la bayar rm5 ag..siap dapat jajan ag n note lagi.thanks MPP !

tengah2 dok lam kelas tue mak call gtau kat umah nak wat bubuq syura petang tue..mg agenda family aku tp bajet suma wan n tok aku yang kuaqkan..hehe juz wat kat umah aku ja..mak tanya nak balik ke x..aku cakap xkot yerla nak final kan..aku mg plan abeh klaz tue nak std pun...tapi dah abeh sembang-sembang ngan mak..wat repot mingguan suma..haha aku letak fon ja terus terfikir..' eh serba salah lak xbalik.yerla dah banyak ari xbalik kan..sedangkan dekat tue ja' terus rasa serba salah ngan mak...Ampun ya mak cayang !

pas tue otak aku pun ligat la pk apa plan seterusnya..so pk punya pk.aku decide nak sewa keta ja balik umah.nak suh ayah amek mg risiko untuk aku melekat kat umah memang tinggi..hehe kat umah aku banyak magnet so kalau balik umah memang melekat ja kt dinding n terus jadi lupa ingatan pada uum tercinta..haha
magnet yang dimaksudkan tue KUCING-KUCING tersayang..hehe

so aku ajak geng gembek-gembek aku balik sekali..depa pun on ja..aku ajak tasha.agpun dia xpenah ag p umah aku..so kami p 2 biji keta.tasha,amal,mira,yana n ida sebiju keta.depa nek keta tasha.Aku,amy,ika,umi n zura nek sebiji keta.kami kuaq lam kol 4 lbh dah..sampai umah dalam kol 5.makan2 n bermulalah acara wajib kami..............................




jeng jeng jeng.......


















photoshoot time la ! :)





rupa2nya lawa jugak permandangan kat umah aku ne kan..xpenah dok bergambar kat bendang..ramai yang puji cantik.thanks mg cantik pun tengok orang-orang kampung dia la...kihkih

meh kita layan gambar-gambar dah la yer...:)




over gila haku kan...hehe


me and my soul.. <3




gambar ada banyak lagi nak tengok p tengok kt fb aku..sementara x private lg..hehe

serioulsly ari tue aku hepi sangat..dapat kumpul ramai-ramai.bukan senang nk kumpul suma cam tue.tapi tue la kan selalunya on the spot punya plan mg akan jadi lebih dari apa yang kita jangkakan...yer dak?

aku rasa bersyukur sangat aku dianugerahkan kawan-kawan macam mereka semua..mg fun ! i lebiuu uollz ketat-ketat tau !


29. Dec 2011

aku pi Bacaan Yassin and Solat Hajat Perdana sempena final exam kat Masjid Sultan Badlishah , UUM
ari tue gak aku posa ngan umi..aku p masjid dengan umi n ida..yang len xleh solat..kalau tak mesti lagi meriah...:)



serius bez sangat...tambah2 ag Imam Muda Nazrul nie bagi ceramah..memang xkering gusi kami..Alhamdulilah banyak input yang aku dapat.and yang paling penting,ketenangan yang aku dapat memang sukar nak gambarkan dengan kata-kata.tambah-tambah ag bila dengar suara Nazrul nie time jadi imam.SubhanaAllah...sedap sangat-sangat.automatik aku jadi sebak gila.
time tue mula la perasan nak ada suami macam nazrul nie tapi layak ka aku nak dapat sebaik tue? mg xlayak la kan..huhu xdapat sora sedap cam nazrul pun xpa la asalkan boleh menjadi imam untuk aku dan anak-anak aku nanti....(ceewaaahhh.....:P)

abeh wat solat hajat.Nazrul bagi ceramah..mg bez gila.masa sejam setengah memang xcukup !
kol 11 abeh so kami naik bus nak balik dpp.singgah petro nak makan tapi sayang suma kedai dah tutup.mg melepas la nak makan tomyam..:( pas tue kami pun jalan la terkedek-kedek balik dpp aku..n pilihan terakhir makan kt cafe dpp ja la...myb rezeki orang puasa kot..makanan dia boh banyak tol sampai umi pun xabeh makan..kalau x mg secotet ja...tue aku ajin makan kt petro walaupun dah bosan tapi xpa kena ngan mulut.hehe dah setle suma kami pun balik bilik dengan lemah longlai ja..mau x..dari pagi ag non-stop.

tapi aku suka life yang bz cam ne..bcoz not space to think bnda2 yg nonsense !


minggu nie bz ulang alik p lib ja..mg asa agak terok gak coz b4 ne time exam aku wak keta so xla penat sangat..tapi kali nie xleh bawak coz kak guna p keja.klu aku mnx mg boleh tapi cian lak kt dia..xpa la berkorban cket..hihi (leh xcercise cket ! ) tapi hakikatnya berat badan aku dah naik..mg aku makan xhengat dunia..so pas nie say gud bye pada nasi yer...:(



okla nak tido dah..besok exam..semoga segala dipermudahkan olehNya....amin.



note: esok tahun baru so akan ada entry baru..tue pun kalau mood ajin xlari ke lautt....hihi


wajib ada gambar tuan rumah...ngee~~

2 comments:

nur atiqah wahida said...

zaty!happy new year!semoga terus berbahagia,berjaya & dirahmatiNYA :)

Izzati Sobri said...

thanks kak long ! hepy new year too.. :)