20 Nov 2011

depa ne men tag tag no..n now my turn !

Nak gtau siap-siap entry ini tersangat panjang so sila tdo dahulu b4 baca agar tidak tido d dpn lappy....hihi

UNDANG-UNDANG :
- you must post this rule.
- each person must post 11 things about themselves in their journal.
- jwb soklan yg dh ditagged kPD anda, buat soklan pada orang yg akan anda tagged.
- pilih 11 orang yang akan jawab soklan yang anda buat.
- g kat page dorang , bgtau yang dorang dah di tagged utk soklan korang.
- takde nak tagged balikkk okeee.
- No "YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS". You legitimately have to tagged 11 people.




11 things about me:


1)seorang yg sensitif n mudah berubah mood.
2)rendah n berisi tp stil comel..kahkah
3)masih single..hak milik mak ayah sepenuhnya..:)
4)sangat suka yong tau fu tp kt garden stadium darul aman ja..tmpt len xsedap !
5)sangat fanatik dengan pink n hello kitty
6)harta pertama keta kelisa..untung jd cucu kesayangan..:P
7)nama panggilan time kecik Pati,amoi,anak jepun..
8)terlalu fikirkan perasaan orang len..mudah asa bersalah..
9)susah nak mesra dengan orang yg baru kenal n slalu di judge sombong..:(
10)sayang gegila ngn kucing..kt umah ada lam 20+ lbh...bila jumpa kucing xsah klu xsembang walaupun tau dia xleh cakap..huhu
11)bermata sepet n rabun jauh..:(




Questions that i need to be answers:


1. satu benda yang paling korang nak sekarang?
    bangun tido ja ada duit 100++ bawah bantal..haha

2. ape yang korang harapkan untuk esok?
    leh jawab exam BKAL....:)

3. siape seorang individu yang korang nak selalu ada ngn korang?
    my mom....:)

4. nk anak berapa bile da kawin nanti n agak2 ape nama yg korang nk bg?
    5 kot...3 laki 2 pmpn..nama2 tuk girl ada kt right sidebar blog sy..sila refer yer..hihi nama 2 fvrte sy time sek      ag..nama tuk boy tggu bakal suami plih..hihi

5. kereta idaman korang...n kenapa?
    CAMRY ! nampak elegance n smart sgt !

6. pandangan korang tentang "cemburu"?
    cemburu perlu ada dalam setiap perhubungan n akan ada feedback baik n buruknya..depends pada kita tuk handle...
7. mcmne korang berdepan ngn pompuan yg gedik...yg buat korg slalu rasa nk muntah yg gaya dieorg tue ada gaya mintak penampar?
   jauhkan diri drpd dia supaya xbnyk dosa sy ngn dia..dok kutuk ja..haha

8. andai xde jodoh ngn pakwe/makwe korang skrg...ape korg buat?
   erkkk???

9. ape perkara yg korang paling terkilan dalam sepanjang hidup korang?
   suka picit jrawat dr dulu2 ag so sekrg menyesal byk scar..uwaa..

10. cara belajar yg korang rasa berkesan?
     highlight banyak supaya ada daya penarik untuk tengok...:)

11. antara A-Z, 1 abjad yang korang paling suka n kenapa? n 0-10, 1 angka yg korang paling suka n kenapa?
      suka Z...sb my name ada doble z...suka no 8 sb unik..ada dua bulat n chinese ckap ada ong ma !




1. bila sudah menemui seseorang,rasa2 nak tunang /nikah x?
    nak! nt dapat ring byk...haha 

2. bila waktu kesusahan sapa yang korang prefer lebih? 
    my mom coz beliau yg paling memahami sy..:) n jugak kawan2 yg sntiasa da di sisi..:)
 
3. cinta itu dalam mata korang ibarat angin/air/tanah?jelaskan kenapa?
    angin...sb dapat rasa perasaan tp xdapat melihatnya...dapat rasa kelembutan kasih syg spt bayu angin..:)

4. benda yang menjadi idaman korang sekarang..
   mengenggam segulung ijazah dengan cemerlang..

5. pilih antara lelaki yang hodoh @ hensem?jelaskan kenapa?
   biasa-biasa sja..kita harus ukur baju d badan sndri bkn di badan lisa surihani..haha

6. kalau seseorang khianat korang lagi2 kawan,apa korang patut buat
?
    berbincang agar x gaduh2..jauhkan diri memaafkan dia tp tuk percaya lagi mg agak mustahil.

7. lagu yang menjadi pilihan korang bila time sedih..gembira..
    sedih-lagu megulit kenangan n saling merindu
    gembira-lagu2 cinta konon2nya layan perasaan n lagu2 english yg rancak2 smbil2 goyang kepla even xphm maksud..haha

8. mana korang lebih prefer..nasi ayam @ sandwish??haha jawap2
    depends pada keadaan..klu asa lapar banyak mkn nasi ayam..klu lapar sikit sandwich...:)

9. korang nanti lepas kawen nak beli rumah apa?dan macam mana?
   nak rumah atas tanah..xmau tinggi2..xnk besar sgt..sb malas nk kemas mengelap..hehe

10. cinta itu menyakitkan..bagi pendapat korang..
      kadang2 mg menyakitkan tp memberi kita seribu pengalaman...cinta itu pengorbanan sebenarnya...cinta itu lenkap jika saling cinta mencintai...n saling memahami..

11. antara agama,paras rupa,kemewahan dan fizikal..susn ikut turutan yang paling utama kepada kurang utama..lepas tu jelaskan..
  1-agama sb itu yg akan membimbing kita n anak2 ke dunia yg selamanya..akhirat.
  2-fizikal-sihat tubuh badan..
  3-paras rupa-haruslah sedap mata memandang..
  4-kemewahan masing2 blh cari...duit itu penting tp takut dgn lelaki yg terlalu mewah sb sy hidup bersederhana ja...so sedang-sedang dah la...agpun mewah dengan titik peluh sendiri lbh puas..:)



ok dah setle..now answers my questions plak k..:)

1)pendapat tentang diri saya n my blog...
2)kenapa anda buat blog..sila xplen tujuan yg sebenar..:)
3)barang apa yang mesti ada dalam handbag bila kuar jejalan?
4)subjek paling menyampah time SPM n STPM/MATRIK? kenapa?
5)nama kedai,menu n lokasi feveret anda bila nak makan?
6)binatang yang paling suke n paling geli? jelaskan..
7)mula bercinta umur berapa n nama bf time 2?
8)waktu tidur n waktu bangun anda seharian?
9)tempat yang teringin sangat2 nak p..n jelaskan kenapa?
10)sejarah hitam dalam hidup anda?
11)apa impian anda..berikan at least 3 n jelaskan...
  

SILA JAWAB YER KAWAN-KAWAN YG DISAYANGI...

ika . wani . ngah . chik . ida






jawab tau jgn tido plak...ngee~~

4 comments:

Nasyha said...

heheh, panjang bejela long oiih. aku ada gak kna tag, tapi malas nk jwab. tggu nohh :)

AkU_SyaNa said...

slmt berbelog....hehehehhee~~~

aNiS aNeeSa said...

xreti nak buat ar long..guano cara 2..huhu

nur atiqah wahida said...

follow me plezz..hahaha..:)