28 Jan 2012

bez jugak bila eksen jadi mak-mak nie kan...haha

malam nie mood rajin mai mana tah...offer kat anak nakan aku (niza) nak iron baju sekolah..sok kan ahad..terus ja lajuu dia wak mai baju siap ngn baju adik dia ag (haikal)....xpe mood mak ngah kau tgh baikk sangat sekarang...ingat senang ke..mesti dia pun pelik napa mak ngah aku baik sangat nie..huahua

selama nie pun baik jugak ngan budak2 nie tapi aku nie kan singa  garang cket...so ada time aku ok ada time jangan dok kaco2 oke..mg kena sembur nanti..haha agpun ngan depa nie kena bajet garang2 ket kalau x melampau..hahaha tp time time nak apa2 or nak p mana2 kompom depa mai dok menggedik ngan aku..sb tau aku nie payah nak hampakan permintaan orang...haha nie pun x sempat ag nak p beli kamus bergambar kat niza..aritue kan Popular ramai sgt orang...tgk la sok lusa bila mood rajin mai plak...sabaq no..

tapi yang xboleh tahan tue niza nie siap tanya aku ag..

niza : mak ngah..duit mak ngah dalam bank ada bpa? '
aku : ada la 2engt..awat ? (sja jwb g2 tua dah akai dia..nak apa2 la tue.. )
niza : ala...xcukup la...kakak nak suh mak ngah beli gerek fixie... (sambil wat muka frust )
aku : mak ooiii...ngat gerek tue 2 3 kupang ka...
niza : mahai ka mak ngah.. ?
aku : dak aih..murah ja... :P


gila demand budak sekarang kan...aku dulu nek gerek mini tue ja kot..bila dapat gerek ada gear pun..kembang semangkuk dah...cam nak dok ja ataih gerek tue siang malam...nie budak sekrang tariikk tariiikkk nak fixie beb ! besala dunia dah maju kan...jangan samakan cam dulu cik zati ooi... :)


satu ag bila jumpa mesin ATM...si yusniza nie...mesti tanya aku...mak ngah xmau amek duit ka ?
lam ati aku nie 'awat duit dalam mesin tue det tok wan ang saja ka '

materialistik betoii kan.... :P


ok sebenaqnya bukan nk cita sal nie...lari tajuk dah nie..haha

ok tadi time dok iron baju sekolah depa..tetiba aku asa cam feeling2 dah kawen..ada anak..sok anak2 nak p sekolah..naseb ayah aku x suh iron sama klu dak feeling2 iron baju laki la..hahaha

bez jugak kan...sbnaqnya teringin nak iron baju sekolah..setahun lebih dah kan tinggal sekolah..huhu

tadi memula iron baju tadika haikal..teringat dulu aku tadika baju kotak2 kecik kaler merah kan...sekarang dah kaler biru...cantik jugak...nampak lembut ja...siap ada logo 1 malaysia ag kat baju dia...semangat toi kerajaan no ! tapi yg kagum tue kain baju n suaq x cam dulu dah...sekarang ken lembut ja...dulu time aku kain cotton tue ja...bila lelama dah berbulu..sekarang kain licin lawa ja...tambah2 lak aku iron..fuhhh...lagi lawa.hahaha asa cepat sangat masa sekarang kan...rindu zaman rambut tocang wat bunga raya atas kepala p terkedek2 masuk tadika..zaman beratur time nak makan..zaman main crayon...dulu aku pun tadika kt tadika yg haikal sekarang...still sama tapi sekarang dah cantik dah..dulu kecik ja...cikgu dah lain..sb cikgu aku dulu dah meninggal dunia dah..mg baik sgt cikgu tue..aku, kak aku n adik aku suma belajar kat dia...niza pun sempat belajar kat dia ag...haikal ja cikgu baru...seronok bukan main sb dia kata cikgu lawa..gatai !
indah zaman tadika kan... :)

time iron baju niza plak...aku teringat zaman aku sekolah rendah..kebetulan lak niza pengawas sama cam aku dulu..baju kurung kaler biru..tapi bezanya aku sekolah len dulu  n niza sekolah len...sekolah rendah lagi bez kan...hidup xpayah fikir masalah...njoy ja pun even kena berdiri atas kerusi..haha tapi aku jarang sb aku bek dulu..klu kena denda pun sb aku hingaq...haha dulu dalam kelas..men dokto2 men cikgu2 men laki2 men beranak2..huahuahuaha nama pun budak2 kan...belemoih tue toksah nak cakap la kan...aku start darjah 1 sampai 3 aku pakai tudung b4 rest ja...lepas rest ja tudung tercabut masuk lam beg xpun boh bawah meja..pas tue terlupa nak wak balik...pas tue kena marah..haha start darjah 4 dah pakai terus dah..agpun time tue jadi pengawas so kena bajet2 jadi budak bek la..haha
time jadi pengawas aku syok time cikgu meeting so pengawas2 kena la jaga kelas adik2 kan..aku cup dulu jaga kelas budak darjah 1 sebab depa kan kanyaq  budak2 lagi so sangat la mendengar cakap..haha senang keja aku nak buli..hahaha tapi part yg aku x suka time kena bertugas ari ahad pasang bendera..dah nama pun ari ahd so ada perhimpunan la kan...so nak pasang bendera kena la awai ...ok tue paling aku lemah sekali ! aku xsuka p sekolah awai2 kecuali la ari tue aku x siap keja sekolah so kena p awai nak copy milo bagai..haha bila xdak keja mg jgn harap aku nak jengoi awai2...selalunya 10 mnt or 15 mnt b4 masuk sekolah..agpun sekolah ngn rumah dekat so asa x berbaloi nak p awai2..haha

time sekolah dulu aku nie leh dikatakan anak murid kesayangan gak la..hahaha cikgu2 baik ngan aku sb aku pun baik kot kan..hahaha (sila jangan muntah kat sini... )
cikgu paling bez Cikgu Romli...dia mg caring gila kat aku...apa2 cket dia akn panggil aku dulu tue yg banyak tahun gak la aku jadi penolong kelas..sb dia selalu jadi guru kelas aku..kira kalau lam alam pekerjaan...ayat yg palig sinonim ialah 'pakai org dalam' hahaha tapi aku bkn bodek bagai ok! cuma aku jenis mudah ngn cikgu2..ada sorg guru besar tue mg bek gak ngn aku..sb dulu dia cikgu mak aku..mg lama gila kan..n dia pun penah ada hati ngn mak aku..tue pasai baik2 ja ngan aku..hahaha tapi dia bek sangat...kira cam cikgu paling lama kat situ..sekrang dah pencen dah n pindah p Langkawi...ada sorg ag cikgu bi aku...yg nie aku suka sb dia lawak n ajin wat trip p rombongan..hehe tp part x bez dia ajin tarik hidung aku..dia kata geram tgk..aku pun grm gak kat dia..grm tgk perut buncit dia..huahuahua....suma nie cikgu2 laki..so dengan ini aku mengisythrkan Aku Wanita Normal...dgn laki ja ada kimia2,,ngn pmpn kureennng..hahaha


ok dah merapu merata dah aku nie..haha
nak blogwalking jap..pas tue nak tido...sok kena p AS ada appointment ngn doktor haiwan,.aku pun terlupa dah yg sok 29 nseb mak gtau tadi..cian bella dah sakit terok dah tue..mak aku pun siap wat drama aiq mata ag td punya la kecian kt bella...huhu sok nak kena wak mimi sama sb tetiba ja dia capik..xtau pasepa..luka pun xdak bengkak pun xdak...aishhh..mcm2 toi kan...klu depa leh cakap kan bez leh ja gtau sakit kat mana..huhu arap sok doktor xbg ayt nie lagi ' sakit nie xda ubat dah..xda harapan dah'

aku geram toi bila dktr cakap g2...mg la ajal dia tangan Allah kan...tapi sekurang2nya berusaha la cket..nie belek cket ja terus cakap g2..dulu time kucing aku Dabu sakit...dktr ckp g2 gak tp dktr kt klinik jtra...bila cakap g2 mak mula risau gila dah..balik mak bg gak mkn ubt...mcm2 wat..sampai wat moi bg mkn..last2 Alhamdulilah dia lega..tapi dk bpa minggu pas tue mati sb kena langgar ngn keta ka moto tah....sedih gila kot...huhu

arap2 esok sumanya akan ok....Amin....






ok la tido dulu....nak mimpi benda nie jap.......


























utk pengetahuan niza..mak ngah pun dah lama dah belenan gerek nie...sb asa cam cool ja wak benda alah nie tapi mak ngah kuburkan niat tue sb mak ngah sedar mak ngah kemetot ja ! :(

doakan mak ngah kaya ok..nt mak ngah beli...leh mak ngah tumpang sekaki...hahahaha

2 comments:

Umi said...

gile pjg bebel.hahahhaha....anyways,welcome home!...=)

Izzati Sobri said...

awai tue cket ja..bila dah mula taip..cam nek hantu..lajuu ja idea..hahaha