4 Jan 2012

tite time tecik-tecik dulu... :)


orang lain sibuk std aku lak sibuk update blog..aishh apa nak jadi la zati nie ! sok nak exam baru aku terkebil-kebil nak hadap buku cam nak telan ja..dulu sampai sekarang mg aku suka std last minute..bila std awai pyh masuk sebab otak aku selalu set  'xpa ada banyak masa ag' sedangkan lebih elok std awai-awai n ulang2 baca sampai qelai buku tue coz lagi cepat ingat kan..so anda dilarang meniru aksi ini ok ! hihi

ok malam nie saja nak feeling-feeling retro cket..tetiba rindu zaman kecik2 dulu..asa cepat sangat masa berlalu kan..serios rindu zaman dulu-dulu..zaman aku selalu di kidnap orang kampung bawak balik umah depa..makan+mandi kat umah orang..haha dulu time kecik aku mg mudah mesra ngn suma orang..kekadang tue bila dah p umah orang tue aku xmau balik sampai sembunyi2 tambah2 ag time aku p umah mak angkat aku..Cik Mah..aku mandi kt umah dia makan kt umah dia sampai baju-baju aku pun ada kt umah dia.Sampai sekarang aku rapat lagi cuma dia dah pindah duk Tunjang so jauh cket dr umah aku.. :(

pendek kata mg aku baik ngn sapa-sapa ja,..tapi berbeda sangat dengan sekarang...lam adik beradik aku..aku la yang paling malas nak jalan-jalan umah orang..sampai bila mak ajak aku p..aku bagi syarat "kita balik awai na' hehe n 1 ag mai besaq aku jadi pendiam cket..sampai orang kt kampung aku cakap kat aku "orang belajaq tinggi-tinggi mg xbanyak cakap ka' uissshhhh sentap mak ! dia cakap cam tue sebab anak dia pun cam aku..nak tengok kt luaq umah pun payah..dia nak cakap anak dia pandai la teww..tp mg pandai pun..hihi


tapi kan..aku nak mula-mula ja pendiam..bila dah lelama tue aku ok ja..janji orang tue ok ngn aku..kalau dia pn cam tunggul..aku lagi la cam tunggul...:p


meh kita layan gambar-gambar na...ada cket ja..album pak ngah aku wak lek umah dia..so gambar kecik2 hat ne ja sempat aku scan masuk lappy... :)

tome x tite? hihi kasut besar lutut hitam badan debab..windu rambut tue.. :'(

me n my sis...muka dia ikut belah family ayah cket..aku ikut belah mak..patut aku  asyik cepat nak hanginn  ja kan...hehe mak cakap bila suh wat muka geram..aku akan wat muka gini..sekarang klu wat aku asa bkn muka geram tapi muka nak makan orang ! haha

aku rasa mata aku bulat sket dulu awat sekarang sepet pelik ja..myb ditenggalami oleh pipi2 nie.. :(
tapi lawak gambar nie..kak xdak gigi ! haha



me and my mom ! tengok anak 2 mak still slim..jelez !
lawak tgk muka aku..serius plek..hehe tapi lagi lawak tgk kain mak..awat senget mak..mg pesyen dulu2 ka..haha


again ! me and my sis..seksi x i..hihi lawa kan kampung aku dulu..walaupun jalan tanah merah ja..skrg dah maju ada tar. tapi xbesh 1 ja..keta moto pakat laju ja..sampai 2.3 ekoq dah kucing aku terkorban..macam nak boh ja signboard besaq2 kat c2...AWAS KUCING MELINTAS !!!!



nie ngan pelakon apa nama tah..aku xhengat nama dia..mak penah gtau dah dulu..dia mai wat shooting kt kampung aku..ada ag pelakon yang mai tp aku xtau p mana abeh gamba1 tue suma.. :( jangan men2 okeh umah aku siap ada shooting2 ag..awat depa xmai lagi skrg aku nak jadi pelakon gak..haha
gila comot aku aku lam gambar nie..besa la bz jd PA retiss..hahaha


pasan x..banyak2 gambar aku..aku banyak pakai skirt merah...awat dulu aku xpakai pink ek??
time aku kecik2 dulu aku ada sorang uncle cina ne..mg baik ngan aku..orang cakap aku anak dia dah..dia selalu beli buku kat aku..ada gak buku menulis bahasa cina dia beli..n sb dia jgak la aku banyak skirt2 merah..dia ajin bagi kat aku...disebabkan itu jgak orang panggil aku amoi dulu..banyak nama panggilan aku dulu-dulu...anak jepun la...penah ada orang jepun mai umah aku sebab nak wat kajian sal padi apa tah..n dia minta nak amek gambar ngn aku...wah kembang hidung sat ! tapi aku x ingat dah..mak yang cita semua..yang lawak tue mak cakap gambar aku ada kat jepun sekarang..xdapat pegi jasad pun gambar pun jadi la kan..hehe
orang jepun tue mesti dah tua sekarang xpun dah xda..

ok nama aku dari kecik yang sampai sekarang melekat ialah Pati...mak cakap abang cup (cousin) yang mula panggil nama nie kat aku pas2 terus melekat...myb zati--->pati..memandai ja ang ubah nama aku no ! tapi aku sayang dia sb dah anggap cam abang tol2 dah..kami lak mg xdak abg..so kat dia la kami wat cam abg..kecik2 dulu dia yang ngasuh aku..sb mak aku buka kedai makan.dia ajin ntaq p amek aku sekolah..yang bez tue..aku nek moto peluk dia kuat2 sebab dia suka wak moto laju-laju pastue brek mengejut..mg ampeh tol ! tapi dia dah kawen dah kurang rapat dah..yerla aku pun dah besaq kan..cek kan pemalu ! aaawww.... :p

ada lagi nama panggilan aku..yang nie wan(atuk) aku yang panggil..dia panggil aku wati..pelik toi..mg lain bebonar la..heran aku cam na leh dia leh pggl g2...myb zati----->wati.

baru aku paham orang dulu-dulu suka ubah nama tukar abjad depan ja ek?? :P
apa-apa ja la janji jangan panggil aku pelik-pelik..cam kat sekolah dulu kawan2 laki ajin kacau aku panggil payung la pati ayam la..capati la... huhu


okeh 1 ag ampa pasan x pesyen aku ikat rambut dulu..suma senget2 kan..mak mg suka ikat rambut aku g2..p tadika pun aku ikat rambut g2...sweet kann..kahkah dulu aku rambut panjang sampai bawah dari punggung...mak la yang bangun awai2 pagi ikat rambut aku nak p sekolah..sampai kekadang aku tertido..tapi mai tang nak pelepas rambut mg sampai nangis2 aku..sakit kot..besa la budak-budak dulu..rambut bukan nak hirau sangat..abeh qosot.penah dulu aku wat keja bodo konon-konon nak rambut kerinting..aku amek sikat pastue aku gulung-gulung pas tue kan.....









rambut aku xleh buka balik..uwaaaaa....mg qeyau gila time nie...sakit+sedih kena gunting rambut..mak terpaksa gunting cket rambut aku sebab mg xleh buka dah..xkan nak biaq sikat ataih kepala kot...bukan meja solek kepala aku  ne...:p pas tue mg aku xwat dah keja gila tue !

pas tue time aku kecik-kecik dulu sebelum mak p keja mak akan sikat rambut aku kemas-kemas siapkan botol aku...pas tue aku babai mak nek van kilang..aku pun lari terkedek-kedek p umah tok..tapi kekadang aku lajak p umah Cik Mah...pas tue mula la tok kalut cari aku..haha p umah cik mah aku sembunyi..gila nakal aku dulu !



serios rindu sangat kenangan-kenangan time kecik dulu...indah sangat2 !


eh ada ag gambar....




special punya nie.... :)





Hari Bahagia mak <3 ayah...amai orang cakap muka mak dulu macam irma hasmie... :)
jelez tgk body mak dulu2... ayah pun slim ja dulu..time kecik2 dulu bila aku tgk gambar nie..aku ingat mak  kawen ngan  org len sb muka ayh len la..haha



orang dulu-dulu kawen simple ja tapi sweet kan... :)

dah dekat 25 tahun dah perkahwinan mak ngan ayah...sampai sekarang still bahagia still terbaik tuk anak-anak depa...mudah-mudahan aku pun aku akan jadi cam depa..:)






ok la stop dulu kat sini...banyak ag idea tapi buku kat sebelah dk jeling-jeling dah..jelez la teww aku xtengok dia...kena cepat-cepat tengok satg dia majuk ! :))




sebelum tue !!!!




















































tengok dulu gambar nie...













gila punya spesel tau............












































































































18sx




















































































jangan tejuuuttt tau !







































:)

























































































ini rupa aku bila dah ngantok ! hahaha

5 comments:

Umi said...

hahhahahahah...comel gile..hahahaha...muke mak t cm chinese la..pattla t pn mcm cina..serius klaka...sgt seronok bace...:)

Erin Natasha said...

dulu myb la t cam chinese skrg dh lebih kurang cam minah siam dah..haha
thanks sudi baca ! ngee~~

Izzati Sobri said...

sori terlupa nak log out..haha Erin natasha 2 pun t ugak ! :)

Hidayah Khazali said...

pic no 3, 2 come sgt2...hehe..yg pic last 2 awat seksi sgt..
kelas kau jaahhh..hehe

Izzati Sobri said...

bg sy seksi itu subjektif...kiranya ok sy msh pkai suar (jawapn retiss uooolllzzz ) hahaha