5 Jan 2012

oh klinik gigi sayang~~

ari nie aku ngan my bff umi n amy p PKU (Pusat Kesihatan Universiti) sebenarnya umi nak p mnx surat tuk dia follow up medical check up kt n9 tue..alang-alang aku mg dk gtau depa nak cek gigi so depa ajak aku sekali..amy pun nak cek gigi ugak..sebenarnya gigi aku sakit tapi dah ok dah cket cuma time berus gigi mesti berdarah...aku bab gigi mg aku takut cket takut kena cabut dah la  gigi yang sakit tue gigi depan...xleh bayangkan kalau aku kena cabut..cian laki aku xdak napsu tengok nanti..kahkahkah

jalan kedek-kedek sampai PKU..time ne aku dah kecut perut dah..aku memang takut ngn Doktor Gigi..aku xpenah cabut gigi kt klinik..penah sekali tue pun gigi aku longgar so doc juz boh ubat kebas ja xpayah cucuk2 tue..seram aku tengok kawan2 aku kena cucuk2 time sekolah rendah..gigi aku kebanyakkan dulu2 aku cabut sendiri..aku pakai benang...bijak kan aku akai xmau cabut kt klinik..hihi

ok dah masuk bahagian pergigian..amy dengan penuh confident p bahagian pendaftaran tue..aku slow2 follow kat belakang ja..naseb bek orang yang jaga tue baik sangat...kami panggil dia pak cik..sepatutnya kena panggil cek kan..saja kami wat cam adik beradik kami ja..haha
dia ramah sangat..tanya kami macam2..yang xleh tahan tue sibuk suruh kami mengundi..so kami berbakti kepada rakyat jangan rasuah...berulang kali dia nasihat benda nie sampai kami nak balik pun dia pesa ugakk..patriotik btoi no..hehe tapi betol gak apa dia kata tue.. :)




lepas daftar semua kami pun masuk..3 orang sekali..cantik sangat bilik dia..tenang ja..caler hijau lak tue....
time ne aku mg xkeruan dah..kebetulan lak dok mesej ngn fiz...siap ngadu2 ag la..gila bajet sweet kann ??

sambil2 tue mata aku melilau tengok sekeliling dah....tiba-tiba terpandang benda ne !



gila seraaammm sejuk dah aku time ne tambah2 ag tengok yang belah kanan sekali tue..tajam pelik ! lam ati aku apa benda la dia nak wat ngn benda tue..risau tahap gaban ne... :(


coolll zati xcoollll............



aku suh amy p dulu..amy suh aku p dulu dia kata satg lagi aku takut..xpa aku nak tengok dulu..
lam ati sebenaqnya...'xpa ang wat dulu klu ak tgk ngeri sangat leh aku cabut laqi balik' hahaha


ok amy pun amek tempat..baring atas kerusi yang comeellll tue.... :)





lawak muka amy..mesti ang cuak gak ne kan kan... :P


bermula lah proses2 tue...kami juz nak cek ja..memula doc tue amek yg alat tajam tue..uishhh tequs aku kecut pequt..kalut ja tny umi..doc tue nak wat pe2....pas tue plak an...bunyi mesin tue agak kuat..mg bertambah berdebar2 la aku...

pas tue umi cakap xda apa-apa juz masuk kan air n cungkil2..kira macam cuci la...aku pun belek2 kt amy tp tengok sikit2 ja..pas2 nampak darah..uwaaaa..... :'(







tunggu punya tunggu..agak lama gak la...amy kumur2 pas baring balik cuci2..pas tue siap !




ok..now my turn !








dup dap dup dap........................














time nie dah meyerah abeh dah..apa jadi pun jadi la... haha



sepanjang proses nie aku pejam ja coz sakit mata kot lampu tue suluh betoi biji mata...
ar yang pakai kopiah tue doc yang sorang ag tue la pak cik tue..yang bersemangat waja sayangkan negara !


pak cik tue masukkan air..doc tue cungkil2 ngan benda tajam tue..see?? muka aku kecut lagi..haha time doc tue cungkil2 kat gigi aku yang sakit mg agak membara gak la..sakit kot ! tapi doc ne baik...dia wat keja slow ja xkasaq...cam tue la doc sayang.... :)


aku punya kejap ja..pak cik tue cakap gigi aku ok.. :)




dah kumur-kumur bagai aku bangun..

n now turn umi lak !













umi pun jap ja...pas tue dah settle !


Alhamdulilah semuanya selamat....... tiada kemalangan jiwa berlaku... :)



pak cik tue pesan nanti lepas 6 bulan plak wat follow up..

baik pak cik.. :)





aku ngan amy nak wat Pemutihan Gigi...ada baca kat situ....

rm300x4 sesi.....

murah gak kan..tapi b4 tue kena wat research dulu can na proses tue..kot2 la boh clorox ka..naya ! hihi

umi lak nak wat braces..dah tanya pak cik tue..murah gila weh !

atas bawah rm300 ja...



berminat gak tapi xsanggup aku nak pakai besi tue...cek takutt !






apa2 pun nanti jangan heran kalau gambar kami suma qenyih nampak gigi...ngee~~~







otw nak balik singgah minum aiq free jap...hihi



aiq dia sejuk..bez... :)





ok dah......













jom balik !

















'sayangilah gigi anda agar dapat megukir senyuman terindah'






'caye pun nak gigi cantik ugak...nt cewek amai ket an an ??? '







9 comments:

Hidayah Khazali said...

dan lg 2 dok p besolek2 gg...hehe

Hidayah Khazali said...

utk stdent uum ja ka 300 pakai braces 2?? gila murah...

Izzati Sobri said...

gigi kna jga..bru smgt nak std..eh ada kaitan? hihi
yup..asanya tuk stdnt uum ja gila murh kan...nseb bek k.zati penakut klu x wat dh..hehe

Hidayah Khazali said...

huhu..jelesnya...klu krjaan siap la bln2 nak wat appoinment pon...swasta plak mahal huhu...
untong la stdent uum...aisshhh...jelez2..hehe

Izzati Sobri said...

uitm pn murh gak kot..ce try p tny..hehe

Azrul said...

hahaha!!! serammm nihh =)

Izzati Sobri said...

seram ka tergoda tgk kambing tue..haha

Hasnie Farhana said...

Salam. Klau bukan student uum boleh tak? Agak2 hrga die brapa eh? Berminat sgt

Aina Nabilah said...

kalau bukan student uum boleh tak buat kat situ? harga mcm mna ehh ? murah mcm tuh jgak ka?