20 Feb 2012

Hari Kedua di Sem 4

hello semua ! meh nak bercerita sal ari kedua di Sem 4...macam-macam benda berlaku ari nie tapi ok ag sebab minggu nie still x belajar...belajar pun cket2 ja coz add drop still xsetle ag...naseb bek jadual aku dah ok kalau x jenuh gak la dok beratuq..lagipun aku x ajin nak add drop bagai melainkan la subjek tue mg kena amek jugak sem nie n lect tue mg killer gila-gila...
tapi kan sem lepas aku penah cite kan sal lect killer...x ingat refer sini Hari Ketegangan

klaz statisitik tue ada hikmahnya ok...coz lect tukar..lect perempuan tue x jadi ajar kelas aku dah..next claz lect foreigner from pakistan kot x silap aku..dia ajar memang BEST  gila...marks pun senang bg..time nak dekat final exam dia x nak gtau carry marks sebab dia nak tolong suma orang..kira sapa yang fail dia akan bagi lulus semua..best kan..so walaupun aku x berapa leh jawab ri2 aku stil xbpa isau sangat..hihi Alhamdulilah aku lulus killer subject nie... thanks Allah.. :)

klaz gelagat organisasi lak..mg best sangat. lect tue upanya awal2 ja nampak cam garang tapi lepas tue memang sporting abeh...dia ajar ada la lebih kurang setengah jam lepas tue sesi 'kaunseling' ja..dia bersembang bukan men..hehe last kelas mg sedih sebab dia ada pesan ' sy rasa sy dah banyak sedarkan kamu semua , jadi berubah la..jadi pelajar yang cemerlang ' dia memang banyak bagi nasihat..
yang best tue dia ada cakap.. ' nak ke nama kamu ada di end list lam buku (yg org bg time convo tue ) '
 thats mean pointer rendah.
pas tue dia ada perli 'jangan time conve amek gambar sana sini..lompat merata tapi bila tanya pointer.......'(paham sendiri la....hihi)

so as a conclusion dont judge a book by its cover...tapi apa-apa pun first impression tue penting...


ok let me story about today..pepagi morning dah ada kelas...sem nie mg hebat aku coz kecuali Ahad ja kelas kol 11 yang len suma kol 8..naseb ari selasa xda kelas...
ari nie ada 4 kelas...8.00am - 3.30pm..but ada gap la.

1)Financial Management I - not bad tapi lect tue tengok cam agak garang cket n stail panggil nama org (part yg paling aku lemah) tapi naseb bek tutorial dia x ajar..tapi aku rasa dia ok coz dia cakap dia nak tolong kami suma coz last sem ramai yang fail...subjek nie mg one of the subjct yg killer. but i believe ' di mana ada kemahuan di situ ada jalan kan' lect nie perempuan..Pn Norhafiza. suma group tuk subject nie dia ajar so xda harapan sapa yang nak drop n tukar group. harap-harap tuk kelas tutorial nt aku dapat tutor yg ok. :)

2)Operation Management - kelas nie ok ja..lect india lelaki tp look like malay..dia byk bagi info coz dia penah kerja  sal subject nie so byk input yg dia bagi...Alhamdulillah... :)

3)Applied Statistics - subject yg aku agak gerun (kira-kira mg jem la otak aku.. ) lect aku lelaki chinese..ok la..nmpk dia mg dah lama mengajar..dah berumur dah..yg unik tue dia lect 1st aku jumpa ngajar pakai word..cuma bila nak lukis graph ja dia pkai whiteboard.pikiaq2 balik bagus jugak kan..sip marker pen.n xpayah padam2...guna word nak edit pun senang..hehe mg bagus la lect nie.. :)

4)Business Professional and Communication - ok kelas nie paling menarik..mula-mula masuk ada 3 orang ja student..kebetulan kami masuk awal cket pas tue lect tue masuk tapi dia duduk tempat stident kt belakang kau..naseb baik kami dah tengok muka dia kt learning zone so mg dah tau dia tue lect kalau x naya ja kalau kami kutuk dia coz gaya dia memang cam student...dengan galas beg kt belakng..muda lagi plak tue..laki melayu tapi yang uniknya dia x reti cakap melayu..mula-mula menag kami heran jugak ingatkan dia foreigner ke..coz dia cakap bi mg slang cam foreigner sejibik..dah la laju memang susah gak la nak paham..lepas tue dia gtau dia cakap cam nie bukan dia nak menunjuk dia cakap bi tapi dia dilahirkan kt LA . parents dia pun x ajar dia cakap melayu so dia memang x fasih..dia siap suh kami ajar dia cakap melayu...
dah la subject nie ada Job Interview..aku xtau la apa aku nak cakap nanti..dah dia xbpa paham melayu..aku lak dah xbpa paham apa dia cakap..mg jadi cam itik cakap ngn ayam la nanti...haha

tapi aku suka tengok dia coz dia nampak cam pemalu..kihkih


sekian saja laporan saya utk hari nie..besok xda kelas so nak p meronda kt Pameran Buku...baucar ada lagi..n besok jugak InsyaAllah nak masuk library nak wat sesi lawatan library yang baru..dengar kata cam oversea...so besok aku nak tgk..oversea ka overroad ka..haha




notakaki : mencuba untuk d.i.e.t...

3 comments:

nur atiqah wahida said...

aku dah amek subeject Operation Management tu :)
financial Management pun aku rasa macam lebih kurang ja :)

Izzati Sobri said...

ya ek..fm tue amai org cakap susah...operation mngmnt belajar sal apa? xda kira-kira kan?
ang course apa kak long?

nur atiqah wahida said...

ha memang agak susah weyh..Operation ada kira2 la..
aku course finance :)