22 Feb 2012

dari kesilapan wat kita lebih berhati-hati

sebelum nie dok tengok orang ja tersilap masuk kelas tapi ari nie dalam sejarah..selama 3 sem dah dok sini . aku lak tersilap kelas...bukan SEKALI tapi DUA KALI okeyyy !

malu toksah nak habaq la...kalau boleh la tue jugak nak pakai purdah..naseb bek aku dengan ika kalau aku sorang aku rasa aku stay ja lam kelas tue..

cita dia lagu nie..kelas kol 8am tadi..kelas tutorial Financial Management...aku dengan eka dengan semangatnya p kelas..sampai ja kelas lect tengah cakap pasal tajuk asgment..aku dah pelik dah time nie awat tajuk2 asgmnt x berkaitan dengan FM pun..pasal teamwork la HR la..aku ngan eka laju ja dok pilih tajuk konon nak amek yang senang-senang...pas tue dah settle asgmnt lect mula kelas...

dia buka-buku ja slide....tengok2 tajuk 'INTRODUCTION OF HUMAN RESOURCE'

hahahahaha...punggahh !!

subjek nie aku dah amek sem lepas...sem nie ajin terlebih nak amek lg..hehe
aku ngan eka dah cuak dah..dah la dekat setengah jam dah kami dok lam kelas tue..aku ngan eka kalut cek jadual..rupa2nya kami silap tengok..kami p tengok dekat kelas FM bukan kt tutorial FM...yg syok tue dua2 leh silap plak tue...huhu
pusing punya pusing last2 kami wat keputusan kuaq dari kelas nie n p balik kt kelas kami yg sebenar...
eka beranikan diri p cakap kat lect tue..suma orang pakat tengok kami dah...tebaiii muka cek ooii...
lepas slowtalk suma kami pun 500/kmj pecut p kelas kami...


sampai ja kelas terus masuk...lect dah soal awat lewat kami pn cakap la silap klaz...

tetiba lect nie plak wat hal...teus cakap kat kami
'u write ur name,matix no n phone no...n ur C '

aku ngan eka terpinga-pinga...terkejut bewak la..xkan kami masuk lambat kami terus dapat C kot...
slow2 tanya akak depan kami n dia cakap C tue no bagi soalan asgmnt...huh ! lega.....mg suka wat terkejut orang lect nie...

aku pun berhenti penat sat...pas tue dengaq la lect tue dk bincang sal coursework...kena presentation la..kena wat blog la...lam ati aku heran gak ' awat fm belajar semua nie'

pas tue eka tanya akak tue soalan kami apa...akak tue cakap 'software'
hah ??!! apa kejadahnya software belajaq lam FM...

fokus punya fokus aku nampak kt slide depan tulis 'MANAGEMENT INFORMATION SYSTEM'

hahahaha....mg time nie aku nak gelak sakan dah..terus cakap kat eka...so nak kepastian eka tnya akak depan tue lagi nie kelas apa n akak tue cakap ' sistem maklumat'

sekali lagi kami silap....mg dah cuak jugak la...berpuluh kali belek jadual tapi memang dah betol dah saheh dah nie kelas kami...

sekali lagi beranikan diri p depan..eka pun slowtalk suma ngan lect...

buka ja pintu terus kuaq n memang dah gelak sakan dah kami..terus pecut p cari lab plak nak cek jadual lain kot2 ada update..cek2 memang betul dengan apa yang kami salin tue...

terus call kawan aku sorang lagi..ain. sebab time otw nak masuk kelas tadi aku nampk dia kot2 la dia pun tutor sekali ngan aku tapi xjumpa kelas...

mesej2 ngan ain memang betul...tapi kami x silap kelas cuma jadual ja silap jadi double class..
lect tutor dah jumpa dengan student yang p awai tue cakap kelas ubah n kelas ari nie cancel n start tutor khamis depan..

huh !! lega kamiii..........

kalau kami tengok jadual betul2 n x silap p masuk kelas HR tue mesti kami xkan tersilap lagi p masuk kelas MIS tue...dugaan tol ari nie...


so pas nie memang kalau masuk kelas tuk first time , kena tanya la make sure tol ka kelas yang masuk tue kelas kita...kalau x..memang muka tebaii la xpayah kalut beli bedak dah..haha


apa-apa pun nie semua pengajaran...kalau x buat silap kita xkan lebih berhati-hati kan...
so jadikan pengajaran sebagai 1 pedoman...( sori la aku xpandai nak madah..hehe )


ok la aku nk p baca novel...yang beli kemarin xsentuh ag...


nite suma..lebiuuuuu.....




notakaki : orang ada cakap bila kita blh bawa or baru dapat lesen keta or moto mesti kita akan accident gak sekali...so lepas tue kita akan lebih berhati-hati...tapi Alhamdulilah wat masa sekarang..aku xpenah lagi accident apa2...jatuh beskal lam sungai penah la tue pun kak aku bawak aku dok belakang ja..hehe
Moga sentiasa dilindungi olehNya..amin...

2 comments:

nur atiqah wahida said...

weyh!sumpah lawak!boleh pulak sampai dua kali,dalam hari yang sama,berturut2!hahaha :D
lawak gila!

Izzati Sobri said...

2 la..klu sorg lain cita nie sampai dua org sekali blh silap..hehe