1 Mar 2012

seharian di Perlis

rindunya kat blog nie..sebenarnya macam2 nak aku share tp taip punya taip aku padam balik..haha pastue last-last aku post kat blog 1 lagi..lebih privacy..bukan apa semakin meningkat usia nie aku rasa semakin banyak hati perlu kita jaga , semakin kita cepat sensitif , semaki kita nak hidup dengan lebih privacy n yang paling kuat semakin kita lebih memendam perasaan kan... ? ke aku ja over rasa cam tue..apa2 aja la..asalkan kita semua bahagia kan..hehe

ok kali nie nak share sal short trip kami ari selasa lepas ( 28feb12 ) selepas plan dalam masa yang singkat kami pun set nak jejalan kat Perlis ja...sebut Perlis mmg x sah la kan kalau x melangkah ke bazar shopping yang terkenal tue...hehe


aku amek kat goolge ja nie..n aku x jumpa lak benda alah nie kat Padang Besar..dia dok kt cerok mana ek ?


kami p sana 2 biji keta , keta aku n keta sewa. dalam kol 11 kami bertolak p sana n sampai around 12pm cam tue..xda orang pun..sangat bez ok bila berjalan..tambah2 ag aku yg mmg rimas gila kalau berjalan orang keliling pinggang..kalau boleh 1 supermarket tue nak aku sorang ja ada baru NIKMAT  namanya..hihi

aku x shopping banyak mana pun..juz beli beg..for me n for my bestie sempena bezday dia..sesama pilih caler pink lak tue,,sweet kan ?


kiri,ida punya n kanan,aku punya.. :)

yang lain aku beli makanan , periuk n bunga orkid for my mum...habes krdt kat c2 sebab asyik call mak..mak mmg selalu belu orkid kat sana sb lebih murah..tapi selalunya time mak beli orkid aku ngan kak aku akan merayap p bahagian baju-baju.so bila kena pilih bunga sendiri mg ternganga-ngaga la aku kat c2..xtau yang mana ok yang mana x...aku pilih yang mana aku tengok bunga dia lawa-lawa ja..hehe

kami meronda c2 lebih kurang sampai kol 4 lebih gak la..tue pun x abeh ronda-ronda ag..tapi terpaksa cepar sebab lepas tie kami nak p melantak plak kat Kuala Perlis..part yang paling bez sekali coz suma masing-masing perut dah nyanyi lagu rock kapak dah...

ujan mmg lebat sangat..settle solat kt Masjid Terapung Perlis kami pun terus pecut p makan..naseb sebelah tue ja...aku nak share cket pasal masjid tue..mg AWESOME  gila weh...cantik sangat-sangat...b4 nie aku p still dalam pembinaan tapi kali nie dah siap dah..Alhamdulilah syukur sangat leh solat lam masjid tue..kalau leh akad nikah pun aku nak nikah kat c2..gila hoverr kan ? haha

masjid tue senibina dia cantik 1 hal , besar n bersih 1 hal n mmg banyak hal gila bila dok lam masjid tue nampak laut...cantik sangat..kalau aku lelaki confrm time sembahyang jumaat aku mai awai cup tempat tepi tingkap leh tengok laut..hehe mmg cantik sangat aku x tipu !







dah settle suma solat asar kami pun gerak kat area medan tepi laut tue..port biasa la kan bila nk makan seafood..masa yang ditunggu2 telah tiba....jeng..jeng.....













ada lagi telur dadar n sate tapi x sempat nak snap coz lapar sangat..hehe

kami makan punya rakus ok..x sampai setengah jam..semuanya dah licin..mmg nampak sangat kan tahap kebuluran kami..tapi bagus jugak coz kami menghargai semua makanan yang ada so tiada pembaziran yang berlaku..hihi (tetiba skema.. )



lepas makan terus balik u...dalam ujan yang lebat..n tinggal la dia nie keseorangan di sana..kami minta maaf sangat-sangat coz terpaksa tinggalkan kamo..sorry ok..tapi thanks sgt2...kamo dah wat kami semua ' kenyang' teramat sangat berbaloi la ngan harga kamo kan..so duduk la situ sorang2 diam2..hihihi


























































babai kamo !!




notakaki : semua gambar xda caption coz aku malas nak taip ngnatok gila dah nie so pandai2 la ampa reka caption sendiri..asalkan jangan menyimpang dari tajuk aku sudah la..hehe

No comments: