9 Mar 2012

aku nak merapu sebab xboleh tido...

tadi dah semangat guling-guling atas katil dah..konon2nya nak tido awal coz nak bangun kol 4 pagi..tp ampehh...aku still xleh lena jugak..mata pejam tapi otak ligat ja fikir macam-macam...bila dok u aku memang selalu jadi gini...banyak sangat berfikir..boleh dikatakan apa yang berlaku kat aku whole day tue aku wat summary time aku nak tido...tapi yang peliknya , bila aku dok umah xda sempat aih nak wat summary2 nie bagai..letak pala terus mimpi sampai korea...kenapa korea ? sebab aku mata sepet 


sekarang boleh dikatakan aku ada banyak benda yang nak buat n kebanyakkan semuanya memerlukan ongkos ! kan bez kalau bangun pagi tengok-tengok selimut hello kitty aku tue bertukar jadi emas..hahaha

first , aku perlukan duit sebab nak belu nset kat ayah..sebenarnya plan nie dah lama n aku ingat nak beli time bezday ayah nt bulan 9 tapi kebetulan lak nset ayah dah rosak..so sekarang dia pakai nset biasa ja..so sebagai anak yang baik hati prihatin aku ingat nak beli nset yang berjenis cket kat ayah...aku dah plan nak share duit ngan kak aku..ala buka aku nak beli nset yg ribu raban pun..bajet lam 300 ke bawah ja..tapi harusla share sebab aku kena jimat cket guna det coz banyak bulan ag b4 cuti sem..bincang punya bincang ngan kak aku dia xleh ag sebab bulan dia dia terok cket..tue la sapa suruh ponteng keja banyak hari.. :P

so dia kata bulan depan or tunggu dapat kut..(kutu) tapi xtau la dapat ke x...aku , kak n mak memang main..klu salah sorang dapat memang aku nak peras ugut sorang2 minx duit nak beli nset kat ayah..aku x kira ! haha aku rasa depa dapat sebab tadi adik aku mesej cakap nak makan yong tau fu x..wahhh ! febret aku lol...tapi aku cakap nanti2 la..bukan apa time adik aku msj tue aku bawu ja pekena sizzling so had muatan dah lebih klu nak p makan yong ta fu pun x rasa nikmat dah..so postpone next week okay !


second , aku nak p Klinik...sebenarnya dah lama dah aku plan nak p cni..nak wat treatment tuk muka aku nie cket..siap dah mnx suma maklumat dah dari kak long (schoolmate aku dulu) coz dia penah wat treatment kat c2 mg kulit dia dah cantik sekarang...aku bukan la nak ubah muka aku cuma nak wat treatmet tuk hilangkan jerawat n parut2 nie..baru la ada keyakinan cket..hahaha  kulit muka aku dh ok cket dah tapi sejak cuti sem ari tue time abeh sem 3..tetiba muka aku nek jerawat trok gila..myb sebab aku makan macam2 biasala dok rumah kan..harusslaa sumbat ja apa yang sedap..haha tapi bila kat cni aku control cket.. pas tue kulit aku mmg sangat sensitif..kalau cuaca tukaq ja mmg mula la...dok cni dk besa dk aircond kena panas pun kejap2 ja sebab abeh klaz aku rajin terperap ja lam bilik..kat umah normal la kan panas...tapi kena angin petang2 mmg beshhh....so kulit aku myb kna culture shock kot so terus memberontak..haha

lagi 2 bukan kulit muka ja..kulit badan pun kalau ubah air mandi mmg mula la kena garu 1 badan macam kera..myb kulit aku ikut sensitif macam hati aku kot..huahua tapi kan aku nak share cket pengalaman aku time dok lebih kurang 2 minggu lebih kat kelantan rumah mak sedara aku..kat umah dia pakai air yang memang depa amek dari bawah tanah..kita lebih kurang macam mata air ( betoll ke ek...aku pun dah lupa..haha )
kira dulu depa korek dalam2 bawah tanah tue..so pasang paip..apa nama tah air paip tue..aku x ingat..tapi memang bez bakk ang....sejuk gila tambah2 time pagi...pas 2 aku pasan time dok sana rambut aku jadi lembut sangat...rasa lembut sihat ja tapi balik ja sana terus jadi keras..haha pas tue fikir balik myb effect dari air tue kot..patut la org kelantan come2 kan...n lgi 1..air tue FREE ja..haha

Third , aku nak bagi hadiah dekat orang..haha nie memang pelik kan..tapi aku nie tah pe'el mana tah..time xdak det mmg macam2 aku nak beli kat orang time ada duit dok diam ja..p njoy sorang2..haha
tapi tol la aku nak beli hadiah kat orang..nak beli kt anak2 menakan aku , nak beli adiah bezday fiz hujung bulan nie , nak beli adiah kat family aku , nak belnja kawan2 aku makan2... , nak beli adiah tuk wan bezday dia bulan 4 nie..n macam2 lagi la yg mermain di kepala otak aku nie tapi hanya mampu berkhayal saja coz no money no talk..so hanya mampu hadiahkan DOA buat semua orang2 yang aku sayang..semoga sentiasa mendapat rahmatNya..Aminn...


Last, aku nak p bercuti..haha yang nie aku tau mengarut ja..tapi serios aku rasa aku perlukan ketenangan jap..aku rasa nak jejalan ja...kan bez klu duit berkepuk dalam poket sekarang...nak ja aku lari p Cameron ke..Langkawi ka...xpn Bali ka....p resepsi Fasha Sandha nt..hahaha tapi aku sedar yang nie xpenting pun coz ketenangan yang aku akan dapat hanya bersujud pada Dia...InsyaAllah, aku tengah slow-slow tuk dekat dengan Dia...doakan aku yer... :)

ok la aku nak layan youtube..nak gelik guling-guling tgk Jozan..hihi


nite suma !!

1 comment:

Umi said...

t, klinik ape?..nk p jugak..umi dh lame nk p...:(