30 Mar 2012

Majlis Perasmian Hari Ko-Kurikulum Edisi 5 2012




hari nie kena bangun awal pagi sebab aku ada integrasi.kol 7.30 kena ada kt Dewan Mas dh.
Tunku Intan Shafinaz yg mai..sgt nice aku tengok dia..everytime senyum ja..pas tue sangat simple..xda nak mekap-mekap bagai...kalau orang xtau dia tue anak Sultan , kompom org ingat dia orang biasa ja...

dari dulu sampai sekarang dia memang berjiwa rakyat..rajin turun padang,,

welll.....org kedah memang baik-baik pun kan..hahaha



aku ko-k Pertahanan Awam so ari nie memang kena pakai uniform la..pas tue lak kami dapat tempat depan sekali belakang vip..wah kelass kau jahhh !


tapi sayang....camera ada depan aku so kejap-kejap dia akan tayang kn screen depan..naseb baik program nie jap ja..so keberangkalian untuk aku tido tue agak tipis tapi b4 majlis berlangsung aku dah sempat tido dah seround..siap mimpi2 ag..haha

dalam 845 cam tue tetamu semua sampai..n berlaku something yg x diduga...kalau sapa ada kat c2 kompom perasan apa yang jadi..aku malas nak cite..xlarat nak taip... ( ada byk lg cita nk kongsi ne..haha )

tapi aku x salahkan pihak penganjur terutama pusat ko-k la..lepas dah dengar suma penjelasan..rupanya mmg ada sebab suma tue jadi...biasa la orang istana..of course la tersangat ketat protokol dia...'

even dulu time aku n member2 aku join program Baksis kt n9 n tetamu ( yg jugak sponsor )
Dato Seri Utama Dr Rais Yatim mmg agak ketat protokol...macam2 benda kita kena jaga..n kita suma akan di guide oleh org kementerian...so bila program ari nie yg tetamunya orang yang tersangat besar..of course la protokol lagi ketat..MC sendiri pun dikawal org istana..teks ucapan mmg telah la kena teliti betul2...

so kita xleh salahkan pihak penganjur...mana ada semua yg prefect kan...xpa jadikan pengajaran.. :)


now...mari kita cuci mata layan gambar jap...cket ja pn..sb aku dk ngantok2 lagi..haha


nie time kawalan kehormatan kt luar dewan..kami tgk dr screen dlm ja..time nie terus aku teringt sek dlu.selalu wat kawalan kehormatan yg paling bez bila wak M16.. !

persembahan dr geng ko-k Tarian..

ucapan dari our NC

ucapan dr Tunku Shafinaz...kejap ja dia cakap..aku rasa lam 5 mnt g2...tgh kejar masa kot.

pas tue bagi sijil2 penghargaan dekat bekas2 pengarah pusat ko-k , pelatih yang mengajar  paling lama dkt pusat ko-k (20 thun ke atas ) dan pelajar terbaik (cmrlang akademik n aktif ko-)
ada pelatih yang dah mengajar c2 dr aku xlahir lagi...syg tol depa kt uum kan..hehe

peneman yg paling bez sekali ! Aida mmg sgt gila-gila..dia la banyak menghlngkan kebosanan dan kemengantukan aku..org menyanyi kami nyanyi , org menari kami menari..pas tue dk pas-pas makanan..siap tlg suap aku ag..mg sweet  ! haha aku suka ngan Aida nie coz dia bertudung labuh tapi otak dia stil gila-gila..bukan dia ganas..tapi bila berkawan n dok  lepak ngn dia..mmg kita akn rasa enjoy sgt..kira boleh sekepala la..haha

amy n wani :)


nie plak gambar2 yang aku cilok dari group SISPA..from lensa Sarjan Awie.. :)

tuan Jamil tengah bg penerangan apa la tue..sampai terpegun abeh suma org..haha
Tuan Jamil nie jurulatih yg sangat sporting..aku suka tgk dia ngan anak2 perempuan dia..macam kawan2 ja... :)

Tunku Shafinaz melawat booth di luar dewan... :)
24 jam senyum ja...bez aku tgk dia..

nie la Sarjan Awie..jurulatih group aku since sem 1 ag...dia memang tegas tapi kadang-kadang sangat lawak..
nampak ja kecik ok..tapi tersangat la gagah perkasa !
n.....dia single lagi ! hahaha


our booth !

No comments: