24 Sep 2012

Bermata Empat

aku x ingat umur berapa sebenar aku dijangkiti penyakit rabun nie..besa la aku nie bab2 no nie mmg faill..huhu aku rasa myb dalam form 3 or form 4 cam 2 aku dah start rabun..2 la mengadap nset sangat siang malam..dulu start form 1 dah pakai nset..

zaman dulu pakai nset form 1 dah kira hebaakkk sangat dah..walaupun 3310 ja poonn..tapi sekarang budak tadika pun rileks ja hangkut nset touch screen ipad bagai..dunia dah maju kan..

aku wat spek time form 3 xsilap..memula aku pakai spek xda bingkai..cermin ja..bez..time 2 kan ayu lagi so rilek ja pakai xda bangkai pun..lagipun suka tengok spek yg xda bingkai..nampak x vogue sangat..bila ada bingkai suma rasa macam retiss pulak..zaman 2 la kan..hehe

1st spek 2 aku x ingat aku wat kat mana..aku rasa kat vision idol..tapi dalam form 4 or 3 cam 2 spek aku hilang ..tercicir time aku p menembak kat perlis x silap...aku suka sangkut spek kat kolar baju 2.so aku sangkut la kat uniform aku..time 2 kadet polis..aku xsuka pakai spek full time..aku pakai bila aku rasa nak skodeng benda2 jauh2 ja..haha aku rasa spek aku jatuh time aku nak nek trak..time nak balik..
balik2 ja tengok dah xda..huhu apa lagi kena hingaq bukan men la ngan ayah aku.huhu

pas2 aku xpakai spek lama jugak..dulu power xla seteruk sekarang..dalam kelas kalau xpakai spek pun still ok lagi..lagipun kelas secotet ja kan..aku lak selalu dok baris depan or 2 depan..so no hal la..aku still nampak lagi apa cikgu ngajaq..

dalam awal form 5 xsilap aku wat spek lain..kali nie half bingkai pulak..kaler purple.xplan pun nak wat kebetulan time 2 tengah outing dengan kenkawan asrama suma so tgk kat kedai spek kat jitra mall 2 ada murah..bintang kot nama kedai 2..kedai depan juai jagung 2..call mak tanya suma mak kata ok..so mula la booking suma..


tapi sedih sangatt....time aku p amek spek 2..spek 2 xmacam apa yang aku nak..aku rasa bila aku pakai macam mak mentua dalam cita p-ramlee antra 2 darjat 2 ja pn..huhu tapi kengkawan kata ok..so sedap la hati cket..n pakwe pun kata comell..hahaha time 2 dah ada pakwe okayy...so penglihatan sangat clear untuk mengusha..sb dia dok belakang aku dok depan..so pandang2 jeling2 larhh..haha

1 lagi aku xpuas hati..power dia wat buat aku pening..aku xtau dia guna cermin jenis apa..time 2 bebudak lagi kan..so xtau dia guna lens jenis apa suma..mmg aku xleh pakai lama..aku rasa pening n sakit ja kat bahagian hidung..

n myb sebab aku asyik merungut ja..spek 2 pun merajuk..huhu n sekali lagi spek aku tercicir..time nie aku tengah wak moto..xsilap time lower 6..aku xpasan jatuh kat mana..balik umah ja cari2 xdak..huhu

n sekali lagi kena hingaq dengan bos besaqq...huhu


time upper 6 aku xingat aku pakai spek ke x..aku rasa x..sb time aku nak masuk u baru aku wat..full bingkai kaler grey nak hitam...kali nie aku wat kat vision idol.mmg dah serik dah nak wat kat tempat lain..vision idol bez sb lens dia ok.macam2 boleh protect..


gambar time sem 1..oh noo ! nak balik macam nie..walaupun agak gedik amek gambar tapi pipi still boleh cover..tapi sekarang sangat2 mustahil nak cover pipi yang hampir menengelami mataku ini..huhu

spek nie banyak kenangan kat aku..spek pertama aku jejak kaki kat u..ayah n mak dedua sekali teman p wat spek nie..n depa yg pilih..since sekarang aku ingat lagi kata-kata akak kat vision idol 2.. ' nie ayah dah beli spek mahal-mahal mengaji elok2 yer ' 

huh tetiba touching...spek nie rm300..agak mahal time 2 sebab b4 nie spek aku 200 lebih ja.dekat bintang 2 xsilap aku xsampai 200. 2 tahun spek nie bertahan ngan aku..walaupun sekarang dah nazak tapi tetap boleh guna..spek nie mula jadi teruk sb casing dia hilang so aku men campak ja merata spek nie..mula la calar sana sini.n power memang dah makin kurang..aku pakai pun still xclear jugak tambah2 ag time malam..aku nie silau agak teruk..rabun xbanyak mana pun..penah sekali aku nak pakai contact lens..dah cek mata suma tapi cina 2 cakap aku xboleh pakai yg biasa nie..kalau nak kena tempah sb silau aku tinggi..n harga pun mahal..huhu so xjadi pakai lens..lagipun aku bukan rajin sangat,..tah2 kalalu aku pakai tido pun aku pakai lens aku rasa.haha


minggu lepas aku tekadkan juga hati nak p wat spek len..sementara duit pt aku habis berjoli sakan..

still sama aku wat kat vision idol..kali nie wat full bingkai jugak..tapi plastik punya..b4 nie besi so dia mula nak kuaq kaler2 2..buruk pulak..so wat ja plastik..ringan pun ringan...n yang bez kaler pebret iollzzz......




i love itt !!

thanks pada ida yg mati-matian suruh aku pilih spek nie..taste kita sama ka yunk.. ? hehe
yg bez 2 mak pun puji cantik..pujian mak itu penting okayy... :))



dulu & kini


swatch ttp jadi pilihan aku..aku mmg puas hati brand nie.ada jugak jenguk levis suma tapi pattern di xlawa sangat..swatch dia up to date cket n harga pun berpatutan..kali nie spek aku rm330..nek 30..besala harga dulu nu 2 tahun lepas..mana boleh nak samakan dengan sekarang.


cuma keciwa sb casing dia x lawa macam dulu..dulu casing sangat cantik..kaler hitam n x lutsinar cam nie..dulu casing mmg xklusif siap tulis swatch lagi..myb vision idol seragamkan semua casing macam nie kot.

aku tanya akak 2 ada jual x casing saja coz nak letak spek lama 2..tengok2 dia bagi free ja...yeaayyy !!





memperkenalkannn......









































CIKGU SAKINAH






























entah gena la mak boleh bagi nama 2 kat aku..ari 2 dari umah tengah siap nak p klaz..siap pakai spek suma sb nak drive kan...pas2 tanya mak ok x...mak terus panggil aku ' cikgu sakinah' 










not cikgu sakinah la..i still muda remaja g2.....

-






-








-

kan ???? hahaha



notakaki : sapa2 nak wat spek mmg aku suggest vision idol nie..yg paling bez servis dia mmg top..dpa baik sangat..n dalam masa 2 ari dah siap..aku p wat ari selasa..ari rabu depa dah kol cakap siap dah..n yg bez depa aku simpan semua rekod kita so kita boeh tengok la perkembangan mata kita sama ada semakin ok ke semakin teruk..n aku semakin teruk.rabun kanan nek n silau kiri nek..huhu tapi alhamdulillah xla banyak sangat. n 1 lagi tiap kali bezday vision idol akan bagi gift voucher..kira macam diskaun kita nak beli apa2 kat kedai depa...untill now aku xpenah lagi guna voucher 2.sb tiap kali dapat aku xtau nak beli apa.hehe kedai vision idol nie deret dengan kfc tanah merah..area yasmeen suma tuh.






2 comments:

Hidayah Khazali said...

COMEI LA CKG SAKINAH NI!!!

Izzati Sobri said...

mekasih anak muridku..haha