20 Sep 2012

sana sini makan

dari 1st week lagi sampai ari nie merata aku melantak.suma nak sedap ja xnak kalah.. besala det pt ada lagi,..tunggu la hujung sem nie..makan la megi ketak2 2..haha

Tesco

port yg wajib p tiap kali nak shopping..aku suka shopping sini sb suma ada.ko nak apa ? sayur buah ikan baju kasut beg semuanya ada.2 bez kat sini..dok dalam 2 ,3 jam dalam nie melilau la nak beli apa..n 1 lg kat cni lagi murah tambah2 lagi kalau brand tesco punya..cuma tudung n baju kat kiosk2 2 agak mahal la..besalah depa sewa mahal kan..tapi kalau pandai tawar n cari tempat ada ja yang murah.

1 lag iyg bez lepak sini sb adanya benda nie !!!







uish dan2 terliuq balik tengok gambar nie..ida umi asanya kena p plak nie..hihi

tiap kali p tesco wajib makan sizzling.mmg kaw punya la..sangat sedapp okayy..n nak pesan sesapa nak p make sure amek cabai 2 banyak2 tau coz cabai 2 xpedas..sizzling nie kena makan pedas2 kalau tawar ja nnt cepat muak. 

time aku p tesco nie keadaan aku still xok..so aku hanya makan half ja..balance bagi kt zura..mmg aku xleh nak telan dah..sb rasa pahit gila ! makan sizzling rasa pahit minum tea o ais pun pahit..fed up aku.huhu

tetiba rasa nak korek balik dari perut zura..hihi

after dah makan semayang siap2 kat atas..pas2 baru la boleh melawat kawasan dengan riangnya.hehe

amek troli belagak duit berkepuk dalam poket..tapi 1 troli share 4 orang okay.hehe

dok pusing2 nie aku dah mula rasa xlarat dh..kalau boleh nak ja masuk dok lam troli 2.kepala dah memusing..tapi nama pun pmpn kan..shopping haruslah shopping.hehe

aku juz beli makanan cket n hadiah tuk tasha..kawen dah berbulan dah tp romate dia nie baru nk bagi..xpe la janji hado kan..haha


meh kita layan gambar2 kat tesco.. :)


mula2 mmg excited gila nak makan..last2...apa pun xboleh..huhu

 sempat lagi dia...hehe


umi yang khusyuk makan..masing2 pakat lapar..


yang nie asanya mmg tahap lapar sangat dah nie..kan yunk ? hehe


 mulut pahit punya pasal semua limau aku rembat...tapi makan2 kuaq balik..urmm.. :(

 pening2 pun sempat rembat yg nie seketol..hehe



hadiah untuk tasha n suami...comel kan.. :)


dah puas melepak tesco..balik 2 rasa lapar pulak so melantak di pizza plak.. :)

Pizza Hut









lapar la plak tengok suma nie...uwaa... :(




semuanya dah berjaya disemadikan di dalam perut tong kami.. :)




masing-masing hati dah senang.. :)


masa untuk pulang..tapi pusing2 kot 2 nampak tutti fruti pulak..semua memasing xpenah try lagi so moh la kita sedap ke idak..tengok sakan sangat orang dk gebang sana sini kan.. 

Tutti Frutti

masing2 semua baru masuk so suma benda nak baca la..mata melilau ja perati orang len wat gena..haha

yg bez 2..dah pesan siap2 kat zura..tekan cket ja tau...mmg sikit sungguh secotet ja zura boh n letak apa bnda alah 2 cket..dah rm6 lebih.

  ari selasa dapat discount 10% xsilap aku untuk ladies tapi kena beli dalam rm15 ke atas. ais cream sja rm15 bek aku makan yong tau fu..dap pun dap..hehe





semua pakat nak posing kt sign tuti fruti..besala 1 sem sekali ja pon nak jejak kaki sini.haha



 zura mmg amek feel sungguh la makan..mahal kan zura..klu blh cup 2 pun kami suruh dia makan.haha



dari masuk tutti sampai keluar ak dk gayut ngan mak..so x belek sangat zura amek td.makan pun semulut ja.bagi aku la kan..xda la sedap sangat pun..myb flavour coklat 2 xsedap ka xtau la kan..dia nk pahit.. bukan mulut aku pahit..depa mkn pun rasa pahit..tp x sepahit cam aku rasa la..bagi aku kan ais sundae yg tupawe merah 2 lagi sedap..1 bekas 2 baru rm5..siap ada jelly lagi..makan la sampai kebas mulut2 pun.haha.

myb tutti nie mahal sb dia yogurt n sb nama dia sama kot..tadi p jitra ada 1 kedai baru nk buka kt JM..kedai snogurt ka apa tah nama dia. erm maju sungguh la jitra tapi sayang Mcd xda..huhu





perut dah kenyang so moh la kita berangkat ke hutan sintok.

hati ja xsenang coz poket menipis..hihi








notakaki : nnt next entry aku update lg sal makan2..xabeh lagi tau..haha 

2 comments:

Umi Sakinah said...

nk sizzling!!!!!!!!!!!!!!!hahaha..rindu plak nk kua.pdahal bru je lg.hmm..=(

Izzati Sobri said...

nnt p plak na..ari 2 mkn xpuas.huhu