2 Sep 2012

Boboi


aku risau dengan budak boboyot nie..x sampai seminggu ja lagi aku nk kena masuk std balik but dia still susah nak berenggang dengan aku..n aku pun sama.hihi

boboi baru sebulan lebih dk umah aku... ada orang buang dia..n i know sure org kampung kot nie jugak coz mmg tau rumah aku nie pusat kebajikan kucing.hehe xkisah la..bela binatang nie rezeki..meh la tauq lagi..hehe

masa boboi baru mai..garang nak mampos dia nie..qeyau bukan men kuat xpadan dengan badan tp lama2 dah jinak..mau x jinak asyik kena uli dengan kami lagi terutamanya aku..geram okay..sangat hyperactice.

sangat susah dia nak mai dok manja2 dengan orang tapiii....time dia lapar or ngantuk..memang dia ikut ja kaki orang..kekadang sampai panjat nak atas belakang orang.

yg aku risau ialah time dia nak tido nnt bila aku xda coz dari dia mai blh dikatakan hampir tiap malam dia akan tido dengan aku.nak tido plak bukan senang..aku rasa bila aku jaga dia nie dah macam aku jaga baby..nak tido dia akan hingaq..selagi aku xamek dukung selagi 2 la dia dok melalak..

dah dukung plak kena tepuk2 ok..xpn terus p wak masuk bilik bagi dia tido pas2 tepuk2 dia macam nak bagi baby tido lagi..kdg2 sekali dengan aku tertido..hehe kalau time aku ngantok gila plak but dia still xtdo..senang ja nak buat..amek selimut terus tutup dia terus.pas2 tepuk2 dia..dok 5 minit selak balik selimut..haaa dah tido... bela anak nnt klu blh wat gini kan senang..selak2 selimut terus tido terus xbangun2 dah..haha

yg aku sedih nie nanti aku balik sana sapa la nak tepuk2 dia tido..n 1 lg opkos dia akan kena tido luar nnt..huhu mak aku kekadang ja dia wak masuk kucing tido dalam umah tue pun sebab dia tertido awal so kucing pun melompat riang la tdo dalam umah.. :)

n lagi 1 tido dengan kucing nie pun kekadang susah jugak..kena tgk peel kucing..ada setengah kucing aku nie dari malam sampai tengah hari esok pun dia xbangun2 tido ja..ada setengah tue time aku tido dia bangun time dia tdo aku bangun..so tido memang x cukup coz pagi2 buta kena bangun make sure depa tido x..kalau depa terjaga so aku pun kena amek depa letak luar coz tau dah la mesti ada emergenc tue..hehe

boboi senang coz selalunya dia akan mula nak 'melabur saham' dah dekat nak pagi dah..so xla liat sangat aku nak bangun..n beznya dia jenis bagi isyarat kat aku..kalau dia ada hal 2 mula la dia cakar2 tikar tepi telinga aku..dia tau tuan dia tido mati..naseb bek dia xcakaq telinga aku terus..hehe

penah malam 2 dia dok cakaq2 dah..aku mmg terjaga tapi entah ngantuk gila malam 2 so tertido balik..terlelap kejap ja..bangun2 dia dah wat 'keja' kat karpet aku..uwaa...dia sakit perut malam 2 myb dia xtahan sangat la kot..so pukul 3 pagi aku dengan gigihnya angkut la karpet basuh..huhu 

orang dengar mesti kata geli la apa la kan..tapi bagi aku dah biasa dah..dari aku sekolah lagi aku d train utk memproses kucing 2 aku..haha dulu time sekolah menengah b4 p sek aku penah bangun basuh segala toto aku..no hal la..walaupun lenguh jugak la..huhu kadang2 ada kucing yg membuang dalam umah mlm2 tapi aku kecian nak letak dia luaq..aku amek dia basuh2 bontot dia..kekadang sampai mandi terus,hehe naseb la kucing aku dapat tuan dia gini..pagi2 buta pun kena mandi sabun bagai..pas mandi lap2 suma pas2 tepuk2 bagi dia tido balik..hehe 



sapa yg betol2 sayang kucing memang tau la cam na perasaan orang yg bela kucing..n setiap kucing akan ada perangai masing2 okay..kekadang ada orang yg bela kucing juz bela bg makan tapi langsung xda kasih sayang..2 ok lagi tapi kan ada yg makan pun harap sisa2 makanan kat umah..klu xda..so kucing 2 pun xmakan la..aishhh...gila punya orang..bek xpayah bela..p ja letak kat market..kompom kenyang belahak dah kucing 2..


ok ak dah melalut panjang..asalnya nak cita pasal boboi ja..gini la jadinya bila dah boring.huhu

apa2 pun.. aku sangat sedih nak tinggal boboi...klu dk umah sewa dah lama aku bawak..huhu
nnt kompom aku akan balik tiap2 minggu..bukan homesick sangat tapi catsick...huhu


lap u boboi !!









notakaki : penah nges mlm2 coz terlampau rindukan kucing2 kat umah n yg dah mati.. :'(

No comments: