26 Sep 2012

zaman paling indah

zaman kanak-kanak la zaman paling indah kan..p sekolah pun rasa best..p sekolah belajaq main pas2 balik main..xpenah pk langsung masalah..bez kan..
tapi entry kali nie buka nak cita pasal zaman kanak-kanak aku..kalau nak cita bab 2 mau 2 3 entry.haha

nak cita pasal 2 orang anak nakan kesayangan aku nie..penghibur hati penghabis duit penyakit hati semua ada. Haikal n Kakak ( yusniza )

cita minggu lepas punya tapi nk update jugak mana nak tau nnt boleh bg bebudak2 2 baca bila besaq nnt,.hehe ( nak bagi ke ?? matikla depa kutuk mak ngah depa nie... hhaha )

minggu lepas kan aku balik umah.so pagi sabtu 2..bangun2 tido dok lepak2 jap tgk tv..kak aku dah bising2..ingatkan apa..rupa2nya......














mula2nya haikal sorang ja..kakak baru balik tuisyen. kakak mmg nak turun sangat2 dah tapi mak aku x bagi.air 2 kan kotor..dah la dia dengan rambut panjang bagai..tapi aku kecian lak tengok dia..slow2 suruh dia p salin baju n terjun..haha aku cakap kat mak aku ' biaq ja la dia teringin..satg jadi cam pak dia plak kot..suma takut ' hahah mak aku gelak ja.

abah depa (cousin aku ) nie mmg penakut cket..dulu time budak2 mak aku yang jaga.sb dia dok ngan wan n tok aku..mak ayah dia dok kelantan..so dia nak wat apa mmg susah cket..besala dok ngan tok kan..garang lak 2.haha mak aku pun blh tahan jugak garang..mak ku penah cita dulu abah depa nie nak terjun sungai mandi..mak aku marah..siap ligan balik umah..now padan muka..berenang pun xreti..kalau p bendang tangkap ikan..terkial2 nak tangkap ikan pun..aishhh...


so konon2nya sekarang..nak bagi budak2 nie explore la..ampa buat la apa ampa nak buat.haha

haikal mmg dari awal lagi on boelh turun sb ada ayah aku..ayah aku memang.kalau ngan cucu jantan dia nie..nak wat apa pun boleh..kekadang dia wak nek traktor sekali..besa la xdak anak jantan kan.









hepi sangat tengok budak2 nie.,.walaupun aku geli tengok.haha bau tanah kot.huhu

time awal2 pesan macam2 kat kakak ' kakak , sepet rambut 2.. jangan abagi kena ayaq '

duk 5 minit ja abeh suma basah..depa dok lawan restling pulak dalam 2..lantak hampa la..janji bahagia. :)



haikal dah macam orang minyak aku tengok.haha


 kakak tengah buat kuak lentang...haha






bukan aku ja tau teruja tengok budak2 nie..ada lg yg len teruja..myb teringin nak terjun sama.haha



























































 Lin sangat khusyuk tengok depa..teringin yer ? tolak kang..haha





and ada lagi peneman.................


















































































Clara



clara lagi sakan..sampai bulat biji mata tengok depa..nak ja tolak masuk dalam..kompom jadi orang minyak kalah haikal..hahah









tapi tengah dok syok2 men aiq...malang x berbau.........





































jeng...jennggg...................



































seperti yang dijangkakan...................











LINTAH !!




besaq gila okay..dalam gambaq xnampak sangat..

time nie haikal nek atas darat n dia pnjat pokok jap..nk berhenti penat dia kata..pas2 tetiba terjun n menjerit2..teru p kat kak aku kt tingkat..sambil dok jerit2 ' buang la buang laaa'

aku n kak aku ingat kerengga la..sb pokok 2 mmg ada pun..last2 kak aku tengok lintah..oishh


aku dah lari dah..kak aku amek kayu buang...



geli weh..besaq gedabak.huhu





hasilnya............











nak sangat terjun kan..haha gambar time lintah kat kaki haikal xdak sb time 2 mak ngah dia nie pun dah lari lintang pukang..kalah haikal lagi.hehe



b4 dia turun 2 ayah aku dah kena dah..siap tunjuk kat haikal lagi..tapi ayah aku tunjuk darah ja la kat kaki dia..mmg banyak gila darah..pas2 siap cakap kat haikal lagi lintah ad suma..tapi nak turun jugak..now merasa la kan..hehe


lepas 2 ja aku tanya dia nak turun xlagi...cepat2 geleng kepala..tau takut.haha


lepas 2 bermula la sesi sental menyental badan oleh kak aku..kalau harp depa manadi sendiri jangan harap la nak hilang suma tanah suma..kakak yang xbagi basah rambut 2 pun dh kean syampu 2 3 kali.



xpa la budak2 ooiii....pengalaman nie..nnt bila ampa dah besaq mesti ampa gelak ingat balik suma kenangan nie. :)

zaman aku kecik2 dlu kat dalam bendang mmg jarang sangat nak jumpa lintah..selalu pacat ja..2 dulu rajin jugak cari ikan dalam bendang..myb sekarang nie kan famous bekam lintah 2..so lintah pun pakat anak beranak dia membiak dengan jayanya sb nak buat bisnes..hahahah









notakaki : Esok aku balik umah..yeayyy!!

























































1 comment:

Umi Sakinah said...

waaaaaaaa..baru bace, best je tgk swimming kn....skli lintah..mmg x la....